tiistai 18. kesäkuuta 2013

Stand by me - puhkikulunut kasvutarina

No I won't be afraid, no I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me...

Aika erikoista, että olen välttynyt Stand by me -elokuvalta kaikki nämä vuodet. Se tuntuu tulevan telkkarista joka toinen kuukausi ja moni on katsonut sen joskus koulussa opettajan pakottamana. Stand by me oli kuitenkin niitä elokuvia, jotka tuntui ennestään tutulta sen vuoksi, että sitä on parodioitu ja siihen on viitattu niin monessa paikassa. Tärkeimpänä tietenkin Simpsoneissa...  Hyvin muistissa on myös How I met your motherin jakso, jossa Barney laulaa Stand by me:tä "isänsä" kanssa.

Stand by me oli kai juuri sitä, mitä kriitikot kutsuvat kasvutarinaksi. Neljä hankalassa iässä olevaa poikaa lähtee etsimään yhdessä ruumista, kohtaavat matkalla vaaroja, kommelluksia ja hauskoja hetkiä, hitsautuvat tiiviisti yhteen ja, no, kasvavat. Luultavasti olisin arvostanut elokuvaa enemmän, jos en olisi niin hyvin etukäteen tiennyt mitä siinä tapahtuu. Olihan se varsin sympaattinen, lavastuksessaan ja roolituksessaan onnistunut ja kesäisen kaunis. Lapsuuden kesälomafiilis! (Plus yksi ruumis).


Plussaa: John Cusack
Miinusta: John Cusack liian pienessä roolissa
Arvostelu: ★★★


(Kuva fanpop.com)

6 kommenttia:

 1. Minulla on kirja 1001 elokuvaa, jotka (jne.) ja olen katsonut sen elokuvista reilut kolmasosan. Kirjassa on yksi ongelma: siinä on paljon kauhuleffoja, joita en katso lainkaan. Muuten se on listaihmisestä todella kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhuleffat ovat minullakin olleet aika vähällä katsomisella, mutta olen huomannut kyllä pitäväni niistä yllättävän paljon. Mutta ei niitä kyllä yksin uskalla katsoa...

   Itsellä ongelmallisimpia ovat länkkärit ja toimintaleffat, en vaan jaksa innostua niistä.

   Poista
 2. Olen kai katsonut tämän joskus, mutta enemmän tarina on tuttu Stephen Kingin novellina Ruumis (Kauhun vuodenajat II -kirjassa). Olisi kiva verestää muistia elokuvan suhteen, joten katson jos/kun vastaan tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, Kingiä tämäkin! Pitääkin lukea joskus:)

   Poista
 3. Pidän paljon elokuvan tunnelmasta, mutta ei tämä minunkaan mielestäni aivan viiden tähden elokuva ole. Silti River Phoenix -fanina tämä on tullut katsottua aika moneen otteeseen... :D

  VastaaPoista